fbpx

Vibrationsmassage med ATLANTOvib

Innovativ behandling av nacke, rygg och höft


Vi utför djupverkande vibrationsmassage med speciella instrument, ATLANTOvib, från ATLANTOtec i Schweiz. Metoden bygger på principen om resonans. Instrumenten genererar kontinuerligt vibrationer med olika frekvenscykler vilket möjliggör en mycket effektiv avslappning av musklerna då muskelns egna frekvens möter vibrationen från ATLANTOvib. Vår specialitet är behandling av nacke, rygg och höft/scarum.


Kundreferenser

fick whiplash skada för 23 år sedan och var sjukskriven många år med sömnproblem smärta tinnitus och domningar i arm mm mm. haft många besök hos psykoterapeut med OMT utbildning.alla andra nej har varit symtom och smärtlindrande medan besöket på atlaskotan tog bort grundproblemet.nu har 80 %av mina besvär försvunnit och de som är kvar är mkt mildare.kändes som en djupmassage och behandlade samma områden som min fysioterapeut men här kändes det att behandlande massagen gick riktigt djupet och faktiskt åtgärdade grundproblemet.efter mitt besök på atlaskotan har jag minimerar min starka smärtlindring och mår bättre angående smärta tinnitus trötthet domningar osv än på 23 år.våga prova!!
Eva Höglund
Eva Höglund
2019-05-13T11:07:29+0000
Ett mycket professionellt bemötande och förklarande under behandlingen . Har haft ryggvärk, tinnitus och yrsel i många år. Yrsel helt borta, tinnitusen nästan helt borta, och bäst av allt ryggvärken helt borta! Rekommenderas verkligen!
Yvonne Johansson
Yvonne Johansson
2019-05-10T08:50:37+0000
blev av med min ryggvärk som jag haft i 5-10 år. som vanliga kiropraktorer och naprapater inte lyckats få till. men nu är jag fri från värken.väldigt trevlig o lätt att prata med o förstå vad som händer i behandlingen.
Sören Ekis Eklöf
Sören Ekis Eklöf
2019-01-11T19:59:50+0000
Jag rekommenderar en behandlingstid hos dem och jag tror att alla ska bli glada efter behandlingen. Jag har varit dit och jag är jättenöjd med resultatet. 😊
Enkeleda Abazi
Enkeleda Abazi
2018-12-11T14:49:00+0000
Duktig! Ja, vad ska man mer säga... Han vet vad han gör, är lätt att kommunicera med och min kropp är helnöjd!Har redan bokat kommande besök�
Sophie Lindell
Sophie Lindell
2018-08-07T08:53:08+0000
Var där igår och har betydligt mindre värk idag. Tummen upp!
Anneli Karlsson
Anneli Karlsson
2018-07-28T11:43:41+0000
Nu har jag blivit av med värk i nacke & axlar efter flera år med problem.Är värt varenda öre.Mycket trevlig & kunnig personal
Vivianne Falkenberg
Vivianne Falkenberg
2018-06-28T17:44:38+0000
Proffsig behandling i en lugn och stressfri miljö. Min låsning i nacken har släppt. Kan varmt rekommenderas�
Gun Forsberg
Gun Forsberg
2018-06-19T16:50:58+0000
Äntligen fick jag hjälp med en nackspärr som jag haft problem med i många år�
Carina Jansson
Carina Jansson
2018-06-19T15:48:38+0000
En helt fantastisk behandling som har gjort att jag är så gott som helt av med rygg- och nackvärk samt även migrän.
Viola Olander
Viola Olander
2018-04-01T20:34:11+0000
Fantastisk service och behandling som hjälpte mig med min kroniska huvudvärk samt förbättra min kroppshållning.
Jesper Kekki
Jesper Kekki
2018-03-07T04:53:41+0000

Hur går behandlingen till?upp

Så här ser det ut

Video nedan illustrerar hur djupverkande vibrationsmassage går till. Vid en verklig behandling appliceras trycket med vibrationsinstrumenten oftast mellan 30 och 60 sekunder. Standardbehandlingen tar omkring 45 minuter, ibland kortare och ibland längre beroende på problemområde.

Behandling sker längs ryggraden

Vår vibrationsmassage lämpar sig mycket väl mot djupt liggande muskler och ligament intill kotlederna. Längs ryggraden finns korta segmentella muskler, t.ex. mulltifidi och rotatores, som har som huvuduppgift att stabilisera ledsegmenten snarare än primär rörelsefunktion.

Djupa ryggmuskler

I multifdus och rotatores finns även receptorer som påverkar proprioceptionen. Det betyder att de ger input till centrala nervsystemet om kroppsställning och rörelse i kotlederna. Denna input påverkar även rörelsemönstret i de ytligare musklerna i nacken och ryggen som har rörelse i leden som primär funktion.

Om de djupa segmentella musklerna blir hypertona och kontraherade (det vill säga spända och korta) så kan de enligt vissa teorier orsaka nedsatt rörlighet och funktionsstörningar i kotsegmenten.  Detta kan vara en bakomliggande orsak till kompensatoriska snedbelastningar i andra strukturer samt kan leda till kroniska spänningstillstånd som i sin tur leder till smärttillstånd.

Snedbelastningar i kroppshållningen.

Syftet med vår vibrationsmassage längs ryggraden är att stimulera och aktivera vävnaden samt minska spänningar i kotsegmenten. Målet med detta är att minska eventuella funktionsstörningar i kotsegmenten, att minska obalanser samt ge kroppen en möjlighet till självläkning.

Behandling av ryggslut och höft

I ryggslutet vid höftbenet övergår musklerna mer till fascia. Här är fokus på att nå ner till de ligament som finns ovan/längs höftbenskanterna samt längs sacrum/korsrygg.

Genom piriformismuskeln går ischiasnerven. Muskeln är något som vi brukar massera hos personer med falsk ischias/piriformis syndrom. Se bild nedan.

Falsk ischias

Iliolumbar ligamenten i ryggslutet är mycket viktiga att massera för att minska besvär i segmenten L4-L5 samt L5-S1.

Iliolumbar ligment

I ryggslutet finns även intressanta triggerpunkter att behandla.

Triggerpunkter ländrygg

Behandling kring skulderbladet

Även om huvudfokus i vår behandling ofta är de djupa musklerna längs ryggraden så finns anledning att behandla både djupare och ytligare strukturer kring skulderbladen.

Muskler skuldror nacke

Triggerpunkter på levatormuskeln som sträcker sig från skulderbladet till utskotten på översta nackkotorna är ofta ömma här. Dessa kan vara bra att behandla.

Triggerpunkter levator


Vad skiljer vibrationsmassage mot exempelvis klassisk massage eller kiropraktik?upp

Vid kiropraktik utförs ryggradsmanipulation med hastiga ryck eller vridningar. Vid klassisk massage tvärbearbetas muskler genom tryck och knådningar. Man använder mestadels händer eller armbågar.

Vid vår vibrationsmassage utförs inga hastiga ryck eller vridningar.

Vi använder istället speciella instrument för att behandla med djupverkande vibrationer.

Vibrationsmassage

Syftet är att nå ner till djupt liggande segmentella muskler och ligament för att åtgärda eventuella dysfunktioner i kotlederna genom att bearbeta mjukdelarna. När man gör det så behandlas ytligare muskler samt bindväv på köpet.


Vem utför behandlingen?upp

Jag som utför behandlingarna på Atlaskotan Södertälje heter Torbjörn Bohman.  Min första utbildning i massage fick jag för över 30 år sedan och jag har över 10 års erfarenhet som professionell massör. Sedan 2010 har jag utfört flera tusen behandlingar med Atlaskotans ATLANTOvibbar. Du kan känna dig trygg och säker med mig som terapeut. Vid mina behandlingar utför jag aldrig några manipulationer eller riskabla moment.

Har du frågor om behandlingen kan du ringa mig på tfn 0760 500 352.

Torbjörn Bohman, Cert Atlasterapeut & Massör

Medlem i KroppsterapeuternaKvalitetssäkrad av KrY

 


Var finns vi?upp

Atlaskotan Södertälje har sin mottagning på Gröna gatan 1A i Södertälje.


Boka vibrationsmassage nu

Djupverkande vibrationsmassage kostar 790 kr (60 min).

Boka online via knappen nedan, eller ring tfn 0760 500 352.

Boka Djupverkande vibrationsmassage hos Atlaskotan Södertälje

 


Behandling av översta nackleden kring atlaskotan. upp

Vid funktionsstörningar i översta nackleden så är alltid vår rekommendation att man först genomgår vår Atlasbehandling för att korrigera dessa störningar.
Störningar i översta nackleden

Vid en Atlasbehandling utförs djupverkande vibrationsmassage först av rygg och höft, sedan mot specifika punkter i nacken.

Läs mer om Atlasbehandlingen under behandlingar.

För att ta reda på om du har en funktionsstörning i översta nackleden kan du boka en separat gratis undersökning & konsultation >>