fbpx

Om

Om Atlaskotan

Atlaskotan är ett koncept för Atlasbehandlingar baserade på ATLANTOtec-metoden. Atlaskotan är även namnet på den översta nackkotan (C1), även kallad ringkotan.

Om Atlaskotan Södertälje

Atlaskotan Södertälje är en certifierad mottagning för behandlingar baserade på ATLANTOtec-metoden.

Mottagningen drivs av Torbjörn Bohman som även möter dig vid behandlingarna. Torbjörn har mångårig erfarenhet som kroppsterapeut. Han gick sin första utbildning inom massage redan i slutet av 80-talet. Han har sedan kompletterat med flera olika utbildningar på skolorna Axelsons och Hälsoteket samt är sedan 2010 utbildad och certifierad Atlasterapeut enligt ATLANTOtec-metoden. Han har arbetet professionellt med massage sedan 2008. Torbjörn arbetade som klinikansvarig på Atlaskotan Kungens Kurva mellan 2010-2017. Under denna perioden har han utfört över 3000 Atlasbehandlingar baserade på ATLANTOtec-metoden.

 

Om Atlantotec-metoden

ATLANTOtec-metoden som är utvecklad i Schweiz och är en metod för att bedöma och åtgärda eventuella dysfunktioner i översta nackleden med atlaskotan. Vid behandlingen används patenterade massagemaskiner för att utföra djupverkande vibrationsmassage mot lednära muskler och ligament. Metoden har ett helt nytt och eget tillvägagångssätt och är vare sig jämförbart med vanlig klassisk massage eller kiropraktik.  Inga manipulationer utförs utan fokus ligger på att behandla mjukdelarna kring kotsegmenten.

Läs mer om Atlantotec-metoden på den internationella hemsidan.

Läs mer om Atlaskotan-konceptet på den nationella hemsidan.

 

Om Atlaskotan & Atlantotec-metoden i media

Tidningen Måbra – Huvudvärken satt i ryggkotan

”Det är underbart, jag har fått ett nytt liv” 

– Anneli Sundh.

Anneli kom till oss efter att ha haft återkommande huvudvärk i över 25 år.
”Som värst låg jag bara med persiennerna nere och en tröja virad runt huvudet för att dämpa värken.

Huvudvärken är borta nu och Anneli känner sig piggare. Hon kan äntligen träna så mycket hon vill och engagera sig fullt ut som publikvärd i AIK fotboll.

Läs artikel i tidningen MåBra Augusti 2011.

 

Tidningen Hälsa: ” Ont, det gör ont. Det kan vara atlaskotan.”

Tomas Aronsson hade så stora problem att han knappt klarade av sitt arbete som betongarbetare. Efter en behandling med ATLANTOtec-metoden så var i stort sett alla problem borta.

”Efter behandlingen har jag inte haft en dag med huvudvärk” 

 Tomas Aronsson.

Läs artikel i tidningen Hälsa nr 6 2010

 

Tidningen Allers: “Jag hade glömt hur det känns att inte ha ont”

Anna-lena hade nästan givit upp hoppet efter 25 år med smärta. Efter sin behandling upplevde hon att smärtan försvann och hon fick som ett nytt liv.

Lilian Ottosson, medicinsk reporter, gjorde ett reportage om Anna-Lena för tidningen Allers. I reportaget intervjuas även Anna-Lenas läkare Lars-Eric Bröddén, på Öresundshälsan i Malmö, som är specialiserad på ortopedisk medicin: “Hon har nu full rörlighet i nacken, hon har inte ont och det är jättebra!”

Läs artikeln i tidningen Allers 2014 nr 33.

 

Sveriges Radio P4 Jönköping: “Ny metod mot Whiplash”

Radio P4 Jönköping gjorde ett besök på vår mottagning i Gnosjö och beskriver ATLANTOtec-metoden som en ny metod mot whiplashskador, eller pisksnärtskador.

Christina Josefsson från Rydaholm intervjuas. Hon drabbades av en whiplashskada för 11 år sedan, och har även genomgått två operationer för sina smärtor, men blev inte bra förrän hon kom i kontakt med Heidi Johansson och Atlaskotan i Gnosjö (numera Atlaskotan Gislaved).

Även Olle Bunketorp, överläkare på ortopediavdelningen på Sahlgrenska i Göteborg och docent i trafikmedicin intervjuas om metoden.

Som läkare tycker han att det verkar ofarligt med denna typ av massage, och kan förstå att det hjälper en del. Men helst vill han se flera vetenskapliga studier, obeorende av varandra, innan han vill uttala sig om effekten.

Gå till reportaget >>

 

Sofias Änglar:

Avsnitt 9, säsong 2, av Sofias Änglar i Kanal 5 handlar om Marikas svåra väg tillbaka efter en whiplash-skada.

Marika från Södertälje som drabbats av en trafikolycka med en svår whiplash-skada för många år sedan besökte oss på kliniken i Kungens kurva i för att göra en Atlasbehandling baserad på ATLANTOtec-metoden.

Bakgrunden var att en i produktionsteamet för programmet kände till en person som blivit hjälpt av en behandling hos oss. Självklart ställde vi upp på att försöka hjälpa Marika när Tv-teamet frågade oss.

Avsnittet där Marika besöker oss kommer efter ca 24,5 minuter in i programmet.

Se på Dplay >>

 

Robert Gustavsson: