fbpx

Undersökning & Konsultation

Atlaskotan är ett koncept för behandling av djupt liggande muskler och ligament/ledband nära kotlederna i nacken, ryggen samt höften med djupverkande vibrationsmassage.

​Först lite om vår behandling

Vår Atlasbehandling som bygger på ATLANTOtec-metoden har som huvudsyfte att åtgärda eventuella dysfunktioner i översta nackleden där huvudet vilar på översta nackkotan, atlaskotan. Filosofin är att störningar i översta nackleden kan påverka hela ryggraden och kroppshållningen samt kan leda till spänningsmönster som ger kroniska smärtmönster.

Snedbelastningar i kroppen.

Om man bokar en Atlasbehandling så börjar vi alltid med en undersökning för att bedöma om man kan behandlas.

För att få veta mer om behandling samt om du kan behandlas så kan du även boka en separat undersökning & konsultation. Se mer nedan.


Om vår undersökning & konsultation

Undersökning & konsultation hos Atlaskotan

Vi undersöker muskulaturen i din nacke samt kontrollerar förmågan att vrida på huvudet för att bedöma om du har en störning i översta nackleden.

Atlaskotam balanseradStärning i översta nackleden

Därefter mäter och dokumenterar vi eventuella snedbelastningar i kroppshållningen genom fotografering samt kontrollerar hur du belastar på dina olika ben genom att du får stå på två vågar.

Snedbelastningar i kroppshållningen.

Atlasterapeuten visar och förklarar resultatet av undersökningen, ger information om eventuell behandling samt samt svarar på frågor. Du har sedan möjlighet att boka tid för behandling.

Undersökningen är helt utan förpliktelser och just nu gratis.


Boka undersökning & konsultation

Boka online via knappen nedan, eller ring tfn 0760 500 352.
Undersökning & konsultation är just nu gratis.

Boka undersökninge hos Atlaskotan Södertälje


Vem utför undersökning & behandling?

Jag som utför behandlingarna på Atlaskotan Södertälje heter Torbjörn Bohman. Min första utbildning i massage fick jag för över 30 år sedan och har över 12 års erfarenhet som professionell massör. Sedan 2010 är jag certifierad Atlasterapeut och erfarenhet av flera tusen Atlasbehandlingar med ATLANTOtec-metoden. Du kan känna dig trygg och säker med mig som terapeut. Vid mina behandlingar utför jag aldrig några manipulationer eller riskabla moment.

Har du frågor om undersökningen eller behandlingen kan du ringa mig på tfn 0760 500 352.

Medlem i KroppsterapeuternaKvalitetssäkrad av KrY


Här finns Atlaskotan i Södertälje


Reportage och kundberättelser om metoden

– Om Atlaskotan & ATLANTOtec-metoden i media

Tidningen Måbra: “Huvudvärken satt i ryggkotan”

”Det är underbart, jag har fått ett nytt liv”
– Anneli Sundh.

Atlaskotan i Måbra

Anneli kom till oss efter att ha haft återkommande huvudvärk i över 25 år.
”Som värst låg jag bara med persiennerna nere och en tröja virad runt huvudet för att dämpa värken”.

Huvudvärken är borta nu och Anneli känner sig piggare. Hon kan äntligen träna så mycket hon vill och engagera sig fullt ut som publikvärd i AIK fotboll.

Läs artikel i tidningen Måbra >>

Tidningen Allers: “Jag hade glömt hur det känns att inte ha ont”

– “Atlasterapi hjälpe Anna-Lena efter whiplash-skadan”.

Anna-lena hade nästan givit upp hoppet efter 25 år med smärta. Efter sin behandling upplevde hon att smärtan försvann och hon fick som ett nytt liv.

Atlaskotan i Allers

Lilian Ottosson, medicinsk reporter, gjorde ett reportage om Anna-Lena för tidningen Allers. I reportaget intervjuas även Anna-Lenas läkare Lars-Eric Bröddén, på Öresundshälsan i Malmö, som är specialiserad på ortopedisk medicin: “Hon har nu full rörlighet i nacken, hon har inte ont och det är jättebra!”

Läs artikeln på Allas >>

Robert Gustavsson: “Den enda som kan rädda mig och fixa till detta är proffsen på Atlaskotan”

Komikern Robert Gustavsson skrev följande på sin officiella Facebooksida:

“Tack ATLASKOTAN och Gert Eriksson för att du tar bort min huvudvärk som annars skulle ta kål på mig! I mitt jobb utsätter man sig för situationer som gör att huvudet ibland hamnar ur sin position och inte vilar rätt på atlaskotan där det ska ligga. I mitt fall får jag då en fruktansvärd huvudvärk och när inga tabletter hjälper så vet jag att den enda som kan rädda mig och fixa till detta är proffsen på Atlaskotan!”

Sveriges Radio P4 Jönköping: “Ny metod mot Whiplash”

Radio P4 Jönköping gjorde ett besök på vår mottagning i Gnosjö och beskriver ATLANTOtec-metoden som en ny metod mot whiplashskador, eller pisksnärtskador.

C Josefsson

Christina Josefsson från Rydaholm intervjuas. Hon drabbades av en whiplashskada för 11 år sedan, och har även genomgått två operationer för sina smärtor, men blev inte bra förrän hon kom i kontakt med Heidi Johansson och Atlaskotan i Gnosjö (numera Atlaskotan Gislaved).

Även Olle Bunketorp, överläkare på ortopediavdelningen på Sahlgrenska i Göteborg och docent i trafikmedicin intervjuas om metoden.

Som läkare tycker han att det verkar ofarligt med denna typ av massage, och kan förstå att det hjälper en del. Men helst vill han se flera vetenskapliga studier, oberoende av varandra, innan han vill uttala sig om effekten.

Gå till radioreportaget >>

Sofias Änglar:

Avsnitt 9, säsong 2, av Sofias Änglar i Kanal 5 handlar om Marikas svåra väg tillbaka efter en whiplash-skada.

Marika från Södertälje som drabbats av en trafikolycka med en svår whiplash-skada för många år sedan besökte oss på kliniken i Kungens kurva i för att göra en Atlasbehandling baserad på ATLANTOtec-metoden.

Bakgrunden var att en i produktionsteamet för programmet kände till en person som blivit hjälpt av en behandling hos oss. Självklart ställde vi upp på att försöka hjälpa Marika när Tv-teamet frågade oss.

Avsnittet där Marika besöker oss kommer efter ca 24,5 minuter in i programmet.

Se på Dplay >>

Tidningen Hälsa: ” Ont, det gör ont. Det kan vara atlaskotan.”

Tomas Aronsson hade så stora problem att han knappt klarade av sitt arbete som betongarbetare. Efter en behandling med ATLANTOtec-metoden så var i stort sett alla problem borta.

”Efter behandlingen har jag inte haft en dag med huvudvärk” 

 Tomas Aronsson.

Läs artikel i tidningen Hälsa nr 6 2010 (PDF).


Boka undersökning & konsultation nu

Boka online via knappen nedan, eller ring tfn 0760 500 352.
Undersökning & konsultation är just nu gratis.

Boka undersökninge hos Atlaskotan Södertälje